30 september 2013

Ongi üks kuu mööda saanud, nagu linnulennul. Tunda on, et lapsed on kooliga harjunud, tunnis valitseb töömeeleolu. 
II klass: Parandasime vihikutes jutu vigu, siis tegid osa lapsi vanasse tv-sse, teistele paljundasin harjutuse täishäälikuühendi kohta. Tuletasime meelde, milliseid piltlikke väljendeid kasutati raamatus "Peep ja sõnad". Teises tunnis jutustasid lapsed "Londistet", jutustamine tuli ilusasti välja, ainult õpetaja kuulis kuus korda, kuidas Siim endale sünnipäevaks kingituse sai. Seejärel vastasid lapsed küsimustele raamatu kohta. Lugemispäevikusse kandsime sisse pealkirja, autori ja tegelased, pilti ei jõudnud joonistada. Siis  lugesime  õpikust lk 44-45, loo siilist ja tema keedupotist. Jagasime ära, kes homme millist osa loeb -ainult siil peab ise teksti juurde mõtlema. Homme saame lugu näidendina mängida. Matemaatikas võrdlesime risttahukat ja kuupi, tv lk 38-39.
III klass: Eesti keeles lugesid lapsed kahte lk -39 ja 40. Pikemalt rääkisime elektrist, kuidas me sellest sõltume. Kodus jäi valida, kas lk 39 või 40 lug. Edasi tegid lapsed tv 30. Enamik sai tunnis valmis. Matemaatikas tegime paaristööd II klassiga- mina küsisin mõistatusi, milles esinevad arvud. Kõige rohkem punkte said Henri ja Raiko. Edasi harjutasid lapsed lahutamist ja tegid tv 21, mis jäi kodus lõpetada.
Homme on meil plaanis neljanda tunni ajal minna keraamikasse, ma arvan, et III  klass alustab. Niikaua, kui nemad tegelevad saviga, teevad II klassi lapsed minuga muud tööd. Hakkame puulehtedest raamatuid kleepima, siis saavad ehk lehed ka tuttavamaks. Kõik vajalik on olemas, ainult liim peab endal olema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar